Selecteer een pagina

Wist je dat?

Wist je dat… in de zomer je haar sneller groeit dan in de winter? Ja, echt gemiddeld 35 millimeter per dag in de winter, tot soms wel zo’n 70 millimeter in de zomer. Hangt het binnen mum van tijd tot je knieën. 😂 Bij wijze van, dan, hè.

Hoe dat komt? Haar groeit sneller als het blootgesteld wordt aan de vitamine D die zich in zonlicht bevindt. ⛱ Kom dus zo vaak mogelijk buiten. Want ook al zat de zon de laatste tijd nogal verstopt achter de wolken: alle beetjes helpen. Naast vitamine D helpt ook vitamine B (dat vind je bijvoorbeeld in bananen, avocado’s en noten).

Let wel op met het volgende… Als in de zomer de zon veel schijnt kunnen de haarvezels wel uitdrogen. De beschermende laag van het raar kan beschadigd raken, waardoor het er breekbaar, dof en broos uit kan komen te zien. Met name gebleekt en/of gekleurd haar is hier gevoelig voor.

Dus… gebruik voedende producten om je haar gezond te houden. Vraag ons gerust voor uitgebreid advies voor jouw haar! En eh.. zet een leuke zomerhoed, bandana of pet op tegen de zon.