Selecteer een pagina

Harrie in de Warrie

Wist je dat… het slapen op een satijnen kussensloop ervoor zorgt dat je haar minder pluist, minder snel splijt en beter in model blijft?

De meeste kussenslopen zijn gemaakt van katoen of een mix van katoen en polyester. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar deze kussenslopen hebben een ruwer oppervlak, waardoor er meer wrijving ontstaat met je haar en huid tijdens het slapen. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller last krijgt van klitten in je haar en het daardoor sneller afbreekt of splijt.

Het slapen op een satijnen zijden kussensloop vermindert deze wrijving door de gladde structuur. Het resultaat: je haar pluist minder, blijft beter in model en breekt minder snel af. En… daarnaast absorbeert katoen het vocht uit je haar. Zijde houdt de hydratatie waar het hoort: in je haar. Bovendien voelt zijde ook nog eens heerlijk soepel en glad aan.

Extra leuk weetje: Ook je huid zal er blij van worden door de vochtregulerende werking. Dit helpt rimpels en puistjes te voorkomen. Een satijnen kussensloop van zijde is ook nog eens antiallergisch, gemakkelijk te verzorgen en ziet er luxe uit in je slaapkamer.

Wij zijn wel nieuwsgierig, hoor! Slaap jij al op een satijnen kussensloop?